De Grote Ene van de Waddenzee
De Grote Ene van de Waddenzee

De Grote Ene van de Waddenzee

In Afrika heb je olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel, bij elkaar de Big Five. Maar u hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien, Nederland heeft z'n eigen Grote Vijf: bever, ree, zwijn, edelhert en zeehond. De eerste vier leven niet op Terschelling, maar de zeehond kunt u na een drie uur durende Grote Vijfsafari wél afstrepen op uw lijstje. Met de boswachter van Staatsbosbeheer en een instructeur van MooiWeer kunt u in de zomer met kano's het water rond de Noordsvaarder op. En dan maar peddelen naar de zandplaten waar de zeehonden bij laagwater liggen te zonnen; ze hebben de vitamine D hard nodig om hun huid gezond te houden.

Buiten de zomermaanden laten de zeehonden zich beter spotten vanaf de Boschplaat. Eerst gaat het met de stoere Strandbus naar het Amelander Gat, vandaar is het nog een kwartiertje lopen naar de spotplek van de Grote Ene van de Waddenzee.

Kijk voor actuele data en meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/terschelling. Aanmelden kan via VVV Terschelling telefoonnummer 0562-443000 of via www.vvvterschelling.nl.

Bekijk hier de accommodaties en beschikbaarheid van Terschelling Recreatie.