Omgeving Terschelling Hotel

Eén van de meest aantrekkelijke kanten van Terschelling is de uitgestrekte natuur, waar u vrijwel zonder enige beperking doorheen mag wandelen of fietsen. Deze natuur is zo mooi en zo bijzonder dat het onlangs is uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Niet alleen voor de fanatieke vogel- en plantenkenners is Terschelling zeer bijzonder, maar ook voor de mensen die simpelweg rust, ruimte en frisse lucht zoeken is Terschelling een verademing.

 

Terschelling Hotel Tjermelân
Werelderfgoed de Waddenzee
Waddengouddorp Oosterend
Natuurreservaat de Boschplaat
Noordzeestrand
Natuur in de omgeving

Natuur in de omgeving

Terschelling heeft een unieke combinatie van uitgestrekte en weidse natuur en een praktische onmogelijkheid om te verdwalen. De zee is nooit ver en als u eenmaal weet hoe de kust loopt, weet u ook altijd hoe u thuis moet komen. Bovendien is er altijd wel ergens in de uitgestrekte duinlandschappen een hoog duin te vinden van waar u niet alleen het eiland kunt overzien, maar ook andere eilanden en op heldere dagen zelfs de kust kunt zien liggen.

 

Kortom: ideaal als u lekker het gevoel wilt hebben helemaal alleen op de wereld te zijn, maar geen zin hebt om de weg kwijt te raken!

 

Er zijn enkele aangewezen natuurgebieden op Terschelling, zoals de wereldberoemde Bosplaat en het cranberryparadijs 'De Koegelwieck', allebei op korte afstand (10 minuten fietsen) van Tjermelân.. Maar in werkelijkheid verblijft u ook op Tjermelân midden in de natuur. De prachtige duinlandschappen naast het vakantiepark zijn niet minder mooi dan de mooiste natuurgebieden op het eiland. Na slechts een paar stappen uit het park staat u midden in de natuur. Een paar honderd meter de andere kant op staat u op de Waddendijk te staren over een natuurgebied van wereldkwaliteit, met alle vogelpracht en de unieke getijdenwerking.

 

 

Oosterend

Oosterend

 

Oosterend bestaat uit één lange straat. Dit meest oostelijk gelegen dorpje is een echt vissersdorp. Ideaal voor rustzoekers en badgasten die het rijk voor zich alleen willen hebben. Ons vakantiepark Tjermelân is hier ideaal gelegen voor de rust en natuurliefhebbers. Het dorp heeft het kortste en meest rustige strand. Het Europees natuurreservaat De Boschplaat is hier ook te vinden.

 

Strandbusexcursie: In een comfortabele strandbus kunt u genieten van het prachtige strand van Terschelling. Spannende verhalen over de strandingen van schepen, bergingen en reddingen geven u een beeld van hoe de eilanders de laatste 100 jaar leven van en op het strand. Het strand is ook meer dan een reep zand, het leeft! Dagelijks zorgen de stromingen, de wind en het getij voor een veranderende omgeving. Vele vogelsoorten vinden aan de kustlijn hun dagelijks eten.

 

Huifkar- en paardentochten Puur Terschelling: Ga mee op de huifkar bij Puur Terschelling met de koetsiers, echte eilanders. Zij vertellen u alles over Terschelling en de prachtige natuur waar u doorheen rijdt. In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn er over het gehele eiland samengesteld, door het bos, duin, polder, de cranberryvelden en natuurlijk over de Boschplaat en het strand; de plek om alle sterke juttersverhalen te beleven. Of ga mee met een van de vele thematochten, zoals, wadlopen, de Noordzeetocht, jutterstocht of ’s avonds laat, de kampvuurtocht. Alle tochten zijn incl. koffie/thee, limonade en pondkoek. Ook kunt u op Friese paarden rijden over de talloze ruiterroutes, welke door Staatsbosbeheer zijn samengesteld. Nog spannender is om als gevorderde ruiter met de paarden te rijden (zwemmen) in de Noordzee.

 

 

Hoorn

Hoorn

 

Wie aan Hoorn denkt, denkt aan de eilander zanger Hessel. In dit dorp is het café gevestigd waar het voor de zanger allemaal begon. Ook de oudste kerk van Terschelling, de prachtige Sint Nicolaaskerk, is zeker een bezoek waard.

 

Landbouwmuseum Het Hooivak: Bij landbouwmuseum Het Hooivak krijgt u tijdens een rondleiding informatie over de herkomst van de boerderij. Het museum is vooral een attractie voor kinderen. Ze kunnen hier een kunstkoe melken, steltlopen, pony rijden, kalfjes voeren, lammetjes drinken geven, graan zeven en nog veel meer. Op een leuke manier maken ze kennis met het dagelijkse leven op de boerderij.

 

Huifkarbedrijf Terpstra: Voor jong en oud worden er huifkar tochten en paardrijden georganiseerd die u door de duinen en over het strand leiden.